Har du mistet dit forbindelsesfly?

Din passagerrettigheder gælder også, såfremt du missede dit forbindelsesfly under en mellemlanding på grund af en forsinkelse eller en aflysning af det tidligere fly. Så vil du være berettiget til kompensation på op til 600 euro. Kompensationen ganges med antal passagerer på flybilletten.

Læs med her, hvis du vil blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du har ret til, hvis du misser dit forbindelsesfly.

Følgende fire forhold være opfyldt for at have krav på kompensation. For det første skal flyrejsen være bestilt samlet, som afgøres af, at det er samme bookingnummer på hele rejsen. For det andet skal du på grund af det mistede forbindelsesfly ankomme minimum 3 timer forsinket til din slutdestination i forhold til oprindeligt ankomsttidspunkt. For det tredje skal forsinkelsen i mellemlandingslufthavnen skyldes forhold, der ikke kan betegnes som ekstraordinære forsinkelser, der vil fratage flyselskabet ansvaret for forsinkelse. For det fjerne skal minimum en af dine fly skal have enten afgang fra en lufthavn i et EU-land eller have ankomst til en lufthavn i et EU-land, alternativt være betjent af et flyselskab med base i EU.

Dine rettigheder afhænger altså blandt andet af, om du har købt rejsen som separate billetter eller som en samlet billet. Har du selv sammensat din rejse og købt separate flybilletter, er du som udgangspunkt selv ansvarlig for, at der er tid nok ved mellemlandinger til at skifte fly.

Har du derimod købt en samlet flybillet med indlagt mellemlanding, er flyselskabet ansvarlig for at sørge for, at der er tid nok til at skifte fly under mellemlandingen.

Det betyder, at du kan gøre krav på din kompensation, hvis dit fly på den første del af ruten er forsinket, og du dermed misser dit forbindelsesfly ved den efterfølgende mellemlanding.

Er du forvirret? Bare rolig. Vi har gjort det nemt og hurtigt at finde ud af, hvor meget du er berettiget til i kompensation ved hjælp af vores beregner, hvor alle reglerne samt oplysninger om flyselskaber og lufthavne er samlet i en algoritme.

Mennesker der står i kø i en lufthavn

Du vil have ret til kompensation på mellem 250 euro og 600 euro pr. passager på flybilletten afhængig af omstændighederne og længden på din samlede forsinkelse frem til slutdestinationen. Den nøjagtige størrelse af din kompensation afhænger af rejsens længde samt, hvor stor din forsinkelse var blevet, da du ankom til din endelige slutdestination.

Du vil således være berettiget til 250 euro, hvis du er forsinket mere end 3 timer på en flyvning på op til 1.500 kilometer. Du er berettiget til 400 euro, hvis du er forsinket mere end 3 timer på en flyvning over 1.500 kilometer inden for EU eller på en flyvning mellem 1.500 og 3.500 kilometer, der har enten afgangslufthavn eller slutdestination i EU. De 600 euro er du berrettiget til, hvis du er mere end 4 timer forsinket på en flyvning, der ligeledes påbegyndes eller afsluttes i EU.

Hvorvidt du kan kræve kompensation fra flyselskabet for dit mistede forbindelsesfly, afhænger alene af årsagen til forsinkelsen ved mellemlandingen. Der skelnes mellem årsager, der er uden for flyselskabets kontrol, også kaldet ekstraordinære omstændigheder, og så de årsager, der er inden for flyselskabets kontrol. I de erfaringsvis få tilfælde, hvor dit mistede forbindelsesfly skyldes omstændigheder, der er uden for flyselskabets kontrol, skal flyselskabet ikke betale kompensation.

Omvendt er flyselskabet forpligtet til at betale kompensation til dig som passager, hvis flyselskabet kunne have sikret sig mod, at du mistede forbindelsesflyet under mellemlandingen.

Kan jeg udover at få kompensation også få refunderet mine ekstraudgifter? Ja, du vil også have krav på kompensation for de ekstraudgifter, du måtte have haft til for eksempel mad og drikke, hotelophold eller transport mellem lufthavnen og dit overnatningssted. Det er blot nødvendigt, at du husker at gemme alle dine kvitteringer på ekstraudgifterne.

Du har krav på at få refunderet dine ekstraudgifter ved forsinkelser på henholdsvis 2 timer på flyvninger op til 1.500 kilometer, samt på forsinkelser på 3 timer på flyvninger længere end 1.500 kilometer i EU eller på mellem 1.500 og 3.500 kilometer uden for EU eller ved 4 timers forsinkelser på flyvninger uden for EU på mere end 3.500 km.

Gør krav på din kompensation nu

Op til 4.500 kroner pr. passager